http://karolinaloskotova.blog.cz/1509/pozor-na-slozeni-vasi-kosmetiky-ropa

Pokud tam ale objevíte složku s názvem minerální olej (mineral oil) nebo parafín (Paraffinum Liquidum) či složku Petrolatum, vězte, že se tam ropa v určité formě nachází. Rovněž zbystřete pozornost, pokud objevíte vazelínu nebo "Propylene Glycol",

Další názvy: Parafín, Vazelína, Minerální olej, Paraffinöl, Erdöl, Paraffinum Liquidum, Mineral Oil, Paraffinum Perliquidum, Dünnflüssiges Paraffin, Flüssiges Paraffin, Light Liquid Paraffin, Light Mineral Oil, Liquid Paraffin, Liquid Petrolatum, Mineralölraffinat, Oleum Vaselini Album, Paraffina Liquida, Paraffin, Liquid, Paraffinum Subliquidum, Vaselina Liquida, Weißes Vaselinöl, Weissöl, Paraffin Oil, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Dickflüssiges Paraffin, Vaselinöl, Weisses, Parafinum Liquidum

sodium laureth sulfate - taky asi nepoužívat (nevím, jestli to je škodlivé, ale nechci to)

...